Data: 2004-08-05 10:14:50
Temat: Re: KALAREPA
Od: "Asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ahnia" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cessbh$479$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam grupę!!
> Ponieważ jestem tu nowa to będzie mój wpisowy przepis.
> 3 duże kalarepy
> 0,5 kg mięsa mielonego
> pęczek koperku
> 1 cebula
> 2 ząbki czosnku
> 250g makaronu ( ja używam Divelli cięte rurki - chodzi o to aby był
drobny)
> mała śmietana 30 proc.
> sól i pieprz
> Kalarepę pokroić w kostkę i dusić do miękkości w małej ilości wody.
> Mięso delikatnie podsmarzyć z cebulką (pokrojona drobno) i czosnkiem.
> Mięso przyprawić solą i pieprzem.
> Ugotować makaron.
> Całość mieszam ze śmietaną i dodaję posiekany koperek.
> Podaję na ciepło. Mojej rodzinie bardzo smakuje. Musi być jedynie
> odpowiednio słone i pieprzne. Przepis własny.
> Życzę smacznego.
> Anka
Świetny przepis napewno spróbuję.Bardzo dziekuję naprawde super!!!.
JOANNA
|