Data: 2007-12-30 18:53:22
Temat: Re: Kaczka - jak? aby było palce lizać
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 30 Dec 2007 18:00:07 +0100, Prekto napisał(a):
> Dziękuję bardzo za rady Ikselko.
>
> Kaczkę miałem ok 2.5 kg i piekłem ją 2,5 godziny, jabłka dałem do środka i
> na zewnątrz polałem jeszcze trochę kaczkę miodem i dodałem na górę masła.
>
> i muszę przyznać, że kaczka jak kaczka - ale kaczka razem z jabłkami -
> pychotka ;)
>
> Pozdrawiam,
> Prekto
Ja będę piekła jutro - to u mnie tradycyjny sylwestrowy obiad :-)
Cieszę się, że Ci smakowała - kaczka z jabłkami to rzeczywiście poezja.
> ps.
> tak mi zasmakowały te jabłka, że będę musiał zrobić sobie jabłka duszone z
> cynamonem i podawane na gorąco np. z lodami śmietankowymi ;))
Spróbuj zapiec ryż z jabłkami: ryż ugotować z solą, normalnie, wymieszać
gorący ze sporą ilością masła, jabłka wymieszać z cynamonem i niewielką
ilością cukru, przełozyć warstwami ryż i jabłka w naczyniu do zapiekania
wysmarowanym masłem, na spodzie i na wierzchu ryż, polać wierzch troszkę
masłem. Zapiec 20 minut pod przykryciemmmmm....niammm...
--
XL wiosenna
====================================================
================
"Prawdziwe przyjaciółki poznaje się nie w biedzie, ale w sukcesie."
====================================================
================
Poprzedni profil: //tylko odsiej podszywki
http://groups.google.com/groups/profile?enc_user=LWs
rThYAAABr-nqNxKREgaFPDG6Ht91aF6sPCqGHHKkulQEP0yp8Qg
|