Data: 2003-01-22 08:30:53
Temat: Re: Kaczka z rusztu (?)
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czarek Gmyz wrote:
>>>Czy ktoś z was zna może przepis na kaczkę z rusztu? Chodzi mi o taki
>>>obracany ruszt w piekarnikach domowych.
>>>
>>>Celina
Taka kaczke nalezy rozmrazac powoli w temperaturze pokojowej albo
> wrecz przekladajac ja z zamrazalnika do lodowki
> Czarek
>
A nawet trzeba ją spokojnie zostawić w lodówce na 24 godz, żeby skruszała.
Niestety, kupując mrożonę - nigdy nie wiemy jak aśćka prezentowała się
na "żywo".
Ostatnio upiekłam sztukę 1,5 kg. Ze wszystkimi napisami eksportowymi
sławiącymi ją jaką młodą i pyszną. Wydawało się, że w takiej nie może
być zbyt wiele tłuszczu. Tymczasem, to co zostało po wytopieniu (no,
może ciut za długo piekłam) z trudem starczyło na obiad dla 3 osób.
Chyba, że to była dziwaczka.
Lepiej - jeśli to możliwe - kupować nie mrożoną.
ewa
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
|