Data: 2001-04-10 18:07:37
Temat: Re: Kajmak i marcepan
Od: <n...@m...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
W tym roku, w przeciwienstwie do poprzednich postanowilam zrobic mazurek
kajmakowy z mleka w puszce. Poniewaz widzielismy sie z czescia nie-polskiej
rodziny w niedziele palmowa postanowilam wyprobowac przepis wg Marty Gessler.
Gotowalam puszke slodzonego mleka przez ponad 5 godz. na malutkim ogniu. Kajmak
wyszedl nie taki jak tradycyjny, przede wszystkim o wiele ciemniejszy. Dodalam
do niego troche rumu. Pomimo mojego rozczarowania wszystkim bardzo smakowal.
Ale w przyszlym roku chyba znowu zrobie uciazliwa metoda tradycyjna - mieszajac
mleko z cukrem przez dwie godziny...
Pozdrawiam
Kalina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|