Data: 2002-03-21 12:13:06
Temat: Re: Kajmak z mleka skondensowanego
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ewa <e...@b...wroc.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a77cgb$vbd$...@o...biskupin.wroc.pl...
> No właśnie - czy to musi się gotować aż trzy godziny???????? U mnie stoi
na
> kuchence dopiero godzinkę i już mi język do gardła ucieka....I drugie
> pytanko - chcę dodać kakao, żeby nie było takie mdłe. Czy jeśli wsypię je
do
> gorącej masy i wymieszam łyżką, to nie porobią mi się grudki. Może kakao
> wcześniej rozpuścić w odrobinie wody? Czym jeszcze można urozmaicić taką
> masę? Z góry dzięki.
>
Ja gotuje dosc dlugo,bo wtedy jest bardzo gesty. Poniewaz jest bardzo slodki
dodaje soku z cytryny i sporo rumu. Inne dodatki jak lubisz.
Pozdrawiam Ramzes-a.
|