Data: 2010-11-23 10:06:14
Temat: Re: Kamień do wypieku pizzy
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:4ceb9127@news.home.net.pl...
>
> Użytkownik "Kapsel" <k...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:zk7oi7pcy151.dlg@kapselek.net...
>> Tue, 23 Nov 2010 10:01:37 +0100, MONI|<A napisał(a):
>>
>>> Pizza upieczona na płaskim talerzu ceramiczny nieszkliwionym z kamionki
>>> lub
>>> z masy szamotowej - osiągniesz taki sam efekt.
>>
>> A kamionka to nie jest zbyt gładka? Bo szamot to kojarzę, że porowaty i
>> wodę wchłonie, a kamionka chyba nie?
>
>
>
> jak na szybko ocenić czy ceamika jest nasiąkliwa/ jest porowata:
> czubkiem języka delikatnie dotykasz powierzchni ceramicznej, spróbuj
> od razu zauważysz różnicę między porcelaną, kamionką a szamotem :-)
>
ale kamionka nawet porcelit nieszkliwiony - będą wystarczające do tego celu
Monika
|