Data: 2012-04-19 17:42:21
Temat: Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-04-19 18:59, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
> On 18 Kwi, 22:09, Qrczak<q...@g...pl> wrote:
>> Dnia 2012-04-18 21:25, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> On 18 Kwi, 21:07, Animka<t...@w...pl> wrote:
>>>> (...)
>>>> Ale dużo roboty jest z tym.
>>
>>> Jakiej roboty? - wybełtać z wodą to "gęste" z butelkowego żurku,
>>> dosypać mąkę (żytnią lub pszenną) i postawić w cieple?
>>
>> I powiadasz, nie będzie różnicy, jakąkolwiek tę mąkę sypać?
>
> Niczego takiego nie "powiadam".
To może doprecyzuj to:
"dosypać mąkę (żytnią lub pszenną)"
>>>> Kiedyś gdzieś czytałam o skórce chleba.
>>
>>> Skórka? - daj spokój, skórka to kiedyś, za górami, za lasami, wtedy,
>>> kiedy Słońce było bogiem, a w sklepie sprzedawali chleb razowy na
>>> zakwasie się należy, a nie na polepszaczach.
>>
>> I sprzedają. Tyle że nie w Biedronce.
>
> Byłaś, to na pewno wiesz.
Byłam i się nie wstydzę.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|