Data: 2012-04-19 16:59:39
Temat: Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 18 Kwi, 22:09, Qrczak <q...@g...pl> wrote:
> Dnia 2012-04-18 21:25, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>
> > On 18 Kwi, 21:07, Animka<t...@w...pl> wrote:
> >> (...)
> >> Ale dużo roboty jest z tym.
>
> > Jakiej roboty? - wybełtać z wodą to "gęste" z butelkowego żurku,
> > dosypać mąkę (żytnią lub pszenną) i postawić w cieple?
>
> I powiadasz, nie będzie różnicy, jakąkolwiek tę mąkę sypać?
Niczego takiego nie "powiadam".
>
> >> Kiedyś gdzieś czytałam o skórce chleba.
>
> > Skórka? - daj spokój, skórka to kiedyś, za górami, za lasami, wtedy,
> > kiedy Słońce było bogiem, a w sklepie sprzedawali chleb razowy na
> > zakwasie się należy, a nie na polepszaczach.
>
> I sprzedają. Tyle że nie w Biedronce.
>
Byłaś, to na pewno wiesz.
|