Data: 2012-04-18 20:09:45
Temat: Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-04-18 21:25, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
> On 18 Kwi, 21:07, Animka<t...@w...pl> wrote:
>> (...)
>> Ale dużo roboty jest z tym.
>
> Jakiej roboty? - wybełtać z wodą to "gęste" z butelkowego żurku,
> dosypać mąkę (żytnią lub pszenną) i postawić w cieple?
I powiadasz, nie będzie różnicy, jakąkolwiek tę mąkę sypać?
>> Kiedyś gdzieś czytałam o skórce chleba.
>
> Skórka? - daj spokój, skórka to kiedyś, za górami, za lasami, wtedy,
> kiedy Słońce było bogiem, a w sklepie sprzedawali chleb razowy na
> zakwasie się należy, a nie na polepszaczach.
I sprzedają. Tyle że nie w Biedronce.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|