Data: 2009-06-09 22:37:00
Temat: Re: Kapucha młoda po ikselsku :-D
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 9 Jun 2009 22:54:46 +0200, Panslavista napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:b6ec7uqhyd0b$.lmj3tm0sz6gu.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 9 Jun 2009 22:38:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>
>>>> Zupy czyste to nie zupy przecedzane, lecz klarowne, tj nie
> zagęszczane -
>>>> zasmażką ani mąką. Najwyżej kleks śmietany na środek.
>>>
>>> Uczta Baltazara.
>>
>> To po co piszesz o odcedzaniu warzyw?
>
> Odcedezanie - wstęp do klarowania. Można jeszcze wymrażać, wirować,
> dekantować
... i frakcjonować (destylowanie frakcyjne, chromatografia, krystalizacja
frakcyjna) :-D
|