Data: 2002-10-22 18:18:25
Temat: Re: Kapusta kiszona HELP!!!
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Gosia Jurczyszyn" <g...@a...net>
A co do smakow, to jedna moja ciotka pchala czosnek w zabkach. I potem z
tego taka salatke robila do ryby: kapucha ciut na slodko, cebulka i
czosneczek... Jejku, az sie slinie na wspomnienie:)
Gosia
+++++++++++++++++++++
Gosiu, ale mnie tu jabluszka winnego brakuje - zarowno w tej kiszonej, jak i w
salatce.
A cukru daje calkiem, calkiem sporo - oczywiscie w zaleznosci od ilosci salatki, tym
niemniej min. czubata lyzke stolowa, no
marchewke swieza, niezaleznie od tej, co juz siedzi w kapuscie, tez daje [starta na
grube wiory], no i lyche oliwy lub dobrego
oleju.
Mniaaaaaaaaaaam :-)))
Ale powiem tez, ze zamiast kapusty kiszonej mozna uzyc surowej, wraz z wszystkimi
skladnikami wymienionymi wyzej [tu tylko trzeba
obowiazkowo dodac soli, kminku niekoniecznie]. Wydusic kapuche reka, dodac wszystkie
w/w dodatki. PYCHOTA.
A jak ktos lubi, to oczywiscie mozna dla kolorkow dodac [w obu wersjach] takze surowa
czerwona i zielona papryke, zielona
pietruszke, etc. etc.
Smacznego :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.404 / Virus Database: 228 - Release Date: 2002.10.15
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|