Data: 2001-05-23 21:12:06
Temat: Re: Kapusta po mediolansku (dla amatorow galki)
Od: <i...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przepis sie udal i dodaje go stalego jadlospisu, aczkolwiek zmienilam go nieco
na mniej kaloryczny
a moze masz jeszcze jakies inne ciekawe kapusciane kulinaria w zanadrzu -
chetnie je wyprobuje
najedzona iza
> Witajcie;-)))
>
> Uwielbiam kapuste w kazdym wydaniu, moja rodzinka takze;-))) Kapusta po medi
> olansku to juz zelazny dodatek do "schaboszczaka". Polecam, bo jest pyszna..
> .
>
> 80 dkg kapusty bialej
> 200 ml mleka
> cebula
> lyzka maki
> 2 lyzki koncentratu pomidorowego
> 50 ml smietany
> 5 dkg sera zoltego
> sol, pieprz i galka muszkatolowa;-))))))))))
>
> Poszatkowana kapuste zalac wrzacym mlekiem i dusic az bedzie miekka. Cebulke
> drobno posiekac, podsmazyc na tluszuczy, dodac make, zarumienic i dodac do k
> apusty, chwilke pogotowac. Kapuste przelozyc do plaskiego naczynia, wyrownac
> powierzchnie, polac koncentratem wumieszanym ze smietana, posypac galka (ilo
> sc galki zalezy od gustu), posypac startym serem i zapiec. Pychotka...
>
> Pozdrawiam wszystkch serdecznie,
>
> Kaliope
>
>
> k...@p...krakow.pl
>
>
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|