Data: 2001-05-19 16:53:30
Temat: Kapusta po mediolansku (dla amatorow galki)
Od: "Kah'reIk" <m...@k...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie;-)))
Uwielbiam kapuste w kazdym wydaniu, moja rodzinka takze;-))) Kapusta po medi
olansku to juz zelazny dodatek do "schaboszczaka". Polecam, bo jest pyszna..
.
80 dkg kapusty bialej
200 ml mleka
cebula
lyzka maki
2 lyzki koncentratu pomidorowego
50 ml smietany
5 dkg sera zoltego
sol, pieprz i galka muszkatolowa;-))))))))))
Poszatkowana kapuste zalac wrzacym mlekiem i dusic az bedzie miekka. Cebulke
drobno posiekac, podsmazyc na tluszuczy, dodac make, zarumienic i dodac do k
apusty, chwilke pogotowac. Kapuste przelozyc do plaskiego naczynia, wyrownac
powierzchnie, polac koncentratem wumieszanym ze smietana, posypac galka (ilo
sc galki zalezy od gustu), posypac startym serem i zapiec. Pychotka...
Pozdrawiam wszystkch serdecznie,
Kaliope
k...@p...krakow.pl
|