Data: 2001-10-24 08:24:11
Temat: Re: Kapustojady
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ana <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9r5r6l$1ik4$...@n...ipartners.pl...
>
> >
> Dawaj no szczegóły, bo się na czerwonej w ogóle nie wyznaję ...
>
A taką jadłaś? Do kartofelków i mięska rewelacja:
czerwoną kapustkę pokroić na średnie paseczki, byle nie za cienkie, wciepać
do gara z wodą, gotować, posolić, popieprzyć, dodać kawałek kostki
rosołowej, wrzucić solidną garść rodzynek albo i dwie (mniam), a także
trochę suszonych śliwek (mogą być na pół przekrojone).
Jak kapustka będzie miękka to dodać trochę cytryny albo odrobinę kwasku
cytrynowego dla nabrania pięknego krwistego koloru, wyłowić do michy i
pałaszować.
Bardzo to lubię, teściowa mnie nauczyła :-))
Wknek
|