Data: 2001-10-24 08:29:32
Temat: Re: Kapustojady
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9r5tsj$qs4$1@news.tpi.pl...
> A taką jadłaś? Do kartofelków i mięska rewelacja:
>
> czerwoną kapustkę pokroić na średnie paseczki, byle nie za cienkie,
wciepać
> do gara z wodą, gotować, posolić, popieprzyć, dodać kawałek kostki
> rosołowej, wrzucić solidną garść rodzynek albo i dwie (mniam), a także
> trochę suszonych śliwek (mogą być na pół przekrojone).
> Jak kapustka będzie miękka to dodać trochę cytryny albo odrobinę kwasku
> cytrynowego dla nabrania pięknego krwistego koloru, wyłowić do michy i
> pałaszować.
> Bardzo to lubię, teściowa mnie nauczyła :-))
>
> Wknek
>
I tak za przeproszeniem bez zasmażki ? ;-)
AniaK
|