Data: 2003-10-30 06:14:07
Temat: Re: Karczek cielęcy, może jakiś pomysł????
Od: Kama-chan <K...@C...prv.pl.USUN_TO>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 29 Oct 2003 22:14:16 +0100, "Magdalena"
<m...@a...pw.edu.pl> wrote:
>Kupiłam karczek cielęcy ( tak jest napisane), ale wygląda jak żeberka.
>
>Nie mniej chciałabym to jakoś na obiad potraktować. Może jakiś pomysł macie?
>Da się to udusić? A jeśli tak to, z czym, albo, w czym?
>
>Dziękuję za każdą informację
>
>Magdalena
>
karczek/żeberka obsmażyć posypać solą, pieprzem i papryką (jak ktoś
lubi ostre rzeczy to papryka może być ostra), następnie obsmażyć na
b.gorącym tłuszczu, tak by się ładnie przyrumieniły, wyjąć mięsko, a
na pozostały tłuszcz wrzucić kapustę kiszoną z duuuużą ilością
majeranku i chwilkę obsmażać często mieszająć, zmniejszyć gaz, do
kapusty dodać mięsko i dusić, aż wszystko będzie miękkie.
ziemniaki obrać, pokroić w średnio grube plasterki i smażyć na patelni
aż będą miękkie
jak dla mnie pyyycha
pozdrawiam
Kama-chan
|