Data: 2002-07-23 06:33:41
Temat: Re: Karmelizowane orzechy wloskie (P)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 22 Jul 2002 16:05:35 -0700, Magdalena Bassett
<m...@w...net> wrote:
>Polecam te orzechy do posypywania wszelakich salatek, mies i ogolnego podgryzania.
>
>Wloskie orzechy zalac wrzatkiem, przykryc i odstawic na 20 minut. Odlac
>wode, mokre orzechy rolowac w cukrze. Najlepiej wrzucic mokre orzechy do
>worka plastykowego, dodac cukier i potrzasac, az pokryte. Wylozyc na
>blache pokryta folia aluminiowa, piec pod opiekaczem, mieszajac co 20-30
>sekund, az cukier sie gdzieniegdzie skarmelizuje. Gdy wystygna, sa
>lekkie i kruche, zupelnie inne, niz surowe wloskie orzechy.
>
>Magdalena Bassett
ja jeszcze tak traktuje migdaly.
ale wloskie orzechy rzeczywiscie wychodza zupelnie nie jak
orzechy wloskie!
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|