« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2016-12-30 22:11:49
Temat: Re: KarpW dniu 30.12.2016 o 22:09, samya pisze:
>
> Jednak najlepiej kiedy w kuchni nie ma rutyny i standardow. Kazdy ma
> przeciez swoje preferencje kulinarne.
Niemożliwe. Rankingi są najważniejsze.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2016-12-30 22:13:39
Temat: Re: Karpsamya <s...@p...onet.pl> wrote:
> W dniu 29.12.2016 o 23:40, Ikselka pisze:
>> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>>> W dniu 29.12.2016 o 17:51, Stokrotka pisze:
>>>> Od kilku lat nie ma w wigilię.
>>>> Tszeba kupować dzień, dwa pszed i raczej z rana.
>>>
>>> To i lepiej, bo jak spędzi noc skropiony cytryną i posypany majerankiem,
>>> to jest smaczniejszy.
>>>
>>
>> Majeranek do karpia - OMG.
>>
>
> Jesli mozna platki blyskawiczne do krupniku, to czemu nie mozna
> majeranku do karpia ?
> Ja np. cytryny do zadnej ryby nie uzyje, bo mi to zestawienie zupelnie
> nie odpowiada, za to zawsze wkrapiam odrobine do rosolu, bo wtedy jest
> bardziej wyrazisty (trawy cytrynowej tez czesto dodaje - tak mi smakuje
> i basta).
> Majeranek do karpia mi bardziej pasuje niz oslawiona cytryna.
> Jednak najlepiej kiedy w kuchni nie ma rutyny i standardow. Kazdy ma
> przeciez swoje preferencje kulinarne.
>
Więc niech majeranku nie narzuca innym - czy jak to tam było 3-]
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2016-12-30 22:21:56
Temat: Re: KarpW dniu 30.12.2016 o 22:13, Ikselka pisze:
> samya <s...@p...onet.pl> wrote:
>> W dniu 29.12.2016 o 23:40, Ikselka pisze:
>>> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>>>> W dniu 29.12.2016 o 17:51, Stokrotka pisze:
>>>>> Od kilku lat nie ma w wigilię.
>>>>> Tszeba kupować dzień, dwa pszed i raczej z rana.
>>>>
>>>> To i lepiej, bo jak spędzi noc skropiony cytryną i posypany majerankiem,
>>>> to jest smaczniejszy.
>>>>
>>>
>>> Majeranek do karpia - OMG.
>>>
>>
>> Jesli mozna platki blyskawiczne do krupniku, to czemu nie mozna
>> majeranku do karpia ?
>> Ja np. cytryny do zadnej ryby nie uzyje, bo mi to zestawienie zupelnie
>> nie odpowiada, za to zawsze wkrapiam odrobine do rosolu, bo wtedy jest
>> bardziej wyrazisty (trawy cytrynowej tez czesto dodaje - tak mi smakuje
>> i basta).
>> Majeranek do karpia mi bardziej pasuje niz oslawiona cytryna.
>> Jednak najlepiej kiedy w kuchni nie ma rutyny i standardow. Kazdy ma
>> przeciez swoje preferencje kulinarne.
>>
>
>
> Więc niech majeranku nie narzuca innym - czy jak to tam było 3-]
>
>
>
Ja tam sie nie czuje zarzucona majerankiem, ani tez zadnym innym zielem :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2016-12-30 23:19:28
Temat: Re: Karpsamya <s...@p...onet.pl> wrote:
> W dniu 30.12.2016 o 22:13, Ikselka pisze:
>> samya <s...@p...onet.pl> wrote:
>>> W dniu 29.12.2016 o 23:40, Ikselka pisze:
>>>> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>>>>> W dniu 29.12.2016 o 17:51, Stokrotka pisze:
>>>>>> Od kilku lat nie ma w wigilię.
>>>>>> Tszeba kupować dzień, dwa pszed i raczej z rana.
>>>>>
>>>>> To i lepiej, bo jak spędzi noc skropiony cytryną i posypany majerankiem,
>>>>> to jest smaczniejszy.
>>>>>
>>>>
>>>> Majeranek do karpia - OMG.
>>>>
>>>
>>> Jesli mozna platki blyskawiczne do krupniku, to czemu nie mozna
>>> majeranku do karpia ?
>>> Ja np. cytryny do zadnej ryby nie uzyje, bo mi to zestawienie zupelnie
>>> nie odpowiada, za to zawsze wkrapiam odrobine do rosolu, bo wtedy jest
>>> bardziej wyrazisty (trawy cytrynowej tez czesto dodaje - tak mi smakuje
>>> i basta).
>>> Majeranek do karpia mi bardziej pasuje niz oslawiona cytryna.
>>> Jednak najlepiej kiedy w kuchni nie ma rutyny i standardow. Kazdy ma
>>> przeciez swoje preferencje kulinarne.
>>>
>>
>>
>> Więc niech majeranku nie narzuca innym - czy jak to tam było 3-]
>>
>>
>>
> Ja tam sie nie czuje zarzucona majerankiem, ani tez zadnym innym zielem :)
>
>
Nie???? To przecież niezgodne z konwencją tej grupy :-)))
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2016-12-31 20:53:08
Temat: Re: KarpW dniu 30.12.2016 o 22:11, FEniks pisze:
> W dniu 30.12.2016 o 22:09, samya pisze:
>>
>> Jednak najlepiej kiedy w kuchni nie ma rutyny i standardow. Kazdy ma
>> przeciez swoje preferencje kulinarne.
>
> Niemożliwe. Rankingi są najważniejsze.
>
> Ewa
>
Mozna przyjac rozne kryteria i wtedy kazdy wygrywa :)
@
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |