Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.man.poznan.pl!pwr.w
roc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!not-for-mail
From: "Krzysztof Burmer" <k...@u...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Katastrofa !
Date: Mon, 10 Dec 2001 23:09:14 +0100
Organization: Wroclaw University of Technology, Poland
Lines: 33
Message-ID: <9v3bpc$1a0$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
References: <9v0l4o$q7v$1@news.tpi.pl> <3...@z...fu-berlin.de>
NNTP-Posting-Host: chello062179000004.chello.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:86797
Ukryj nagłówki
Witam,
absolutnie nie zgadzam sie z przedmowca :)
ja odkad kupilem robota o wiele czesciej decyduje sie na robienie ciast
(drozdzowych, na pierogi, czy tez makaron). Ugniecenie ciasta na pierogi
trwa ok 40s (ile potrzeba aby zrobic to recznie?. Zrobienie ciasta
drożdzowego (z drozdzami instant) to ok 2 min (ile trzeba ugniatac reką).
Czyli oszczedzasz czas i nie masz "ufajdanego" calego stolu. Ubicie piany z
bialek- ok 40s. Zrobieni zupy kremu czy tez koktajlu - wiadamo tez bardzo
krotko.
Moja mama, ktora tez jest tradycjonalistka (sama ugniata caisto na makaron)
kiedy zobaczyla efekt pracy robota stwierdzila, ze nie zrobi domowego
makaronu dopoki nie kupi sobie takiego robota (hmmm chyba wiem co musze
kupic na gwiazdke:)
Ja posiadam robot Moulinex Qatio 3, Duo, . Cena ok 480zł. To bardzo dobra
maszyna.
Pozdrowka
KB
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3C1474
>
> Bosch jest chorosz!
>
> Daruj sobie roboty. Wg mnie więcej roboty z tym robotem (wyciągnąć,
> złożyć, czyścić, myć) niż zalet. Mikser ręczny wystarczy w zupełności,
> chyba, że robisz ciasta 3 * w tygodniu.
>
> Waldek
|