Data: 2004-12-13 20:11:02
Temat: Re: Kebab
Od: "Robert" <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mustela" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:7d17.00000585.41bc1ed9@newsgate.onet.pl...
> Mięso dla potrzeby kroimy w szerokie plastry i zasypujemy przyprawą
> "gyros" to
> własnie ona nadaje kebabowy smak.
Gyros nadaje "kebabowy" smak ???
Z wieprzowiny ???
W plastrach ???
To co ci wyszło może jest i namiastką gyrosa - zakładając, że przyprawy
których używasz są choć trochę zbliżone w smaku do oryginalnych. Porównaj
grochówkę robioną własnoręcznie z tą zrobioną z proszku :)
To co ci wyszło to na pewno nie jest to jednak kebab. Poza tym, kebab jest
robionym z mięsa mielonego.
To co się kręci na patyku nazywa się shoarma !
pozdr.
|