Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kem budyniowy Re: Kem budyniowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kem budyniowy

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!n
ews.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: w...@y...pl (Weles)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kem budyniowy
Date: 19 May 2000 14:21:31 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 20
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <021201bfc18c$5b1a5da0$6033a0d4@default>
References: <015901bfc167$b230d440$9124bfd4@Pulawska.isk.skierniewice.pl>
Reply-To: "Weles" <w...@y...pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:28236
Ukryj nagłówki

To jest porcja np. na przełożenie małego tortu.
2 jaja
łyżka mąki ziemniaczanej
po 3/4 szklanki mleka i cukru
pół kostki masła lub margaryny (używam zawsze tradycyjną "Palmę")
2 łyżki kakao

Żółtka, cukier, mąkę oraz mleko dokładnie wymieszaj i podgrzewaj na
małym ogniu nie przerywając mieszania (inaczej zrobią się "kluchy").
Kiedy masa zgęstnieje odstaw ją do ostygnięcia. W tym czasie możesz
połączyć masło (margarynę) z kakao i dodawać do tego chłodną masę.
Trzeba utrzeć dokładnie, by nie zostały nierozstarte odrobiny masy
budyniowej. Na końcu (ostrożnie mieszając) dodaj dwa białka ubite na
sztywną pianę. I to wszystko. Masa jest smaczna, nie za słodka i w
miarę bezpieczna, bo tylko białka są surowe.
Renata Weles

--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.05 Feliks
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6