Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ketchup - :) Re: Ketchup - :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ketchup - :)

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 10.140.105.200 with SMTP id c66mr403600qgf.4.1405968563735; Mon, 21
Jul 2014 11:49:23 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.140.105.200 with SMTP id c66mr403600qgf.4.1405968563735; Mon, 21
Jul 2014 11:49:23 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin.stu.neva.ru!news.ripco.com!news.glorb.com!h18no2926879i
gc.0!news-out.google.com!j6ni3315qas.0!nntp.google.com!j15no1860109qaq.0!postne
ws.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Mon, 21 Jul 2014 11:49:23 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <1klzxkzekhytw.rr2lkwkue8xi$.dlg@40tude.net>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=83.31.248.40;
posting-account=N1s5fQoAAADh79ikLaZl6sk75TRnxCdW
NNTP-Posting-Host: 83.31.248.40
References: <X...@1...0.0.1>
<1klzxkzekhytw.rr2lkwkue8xi$.dlg@40tude.net>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <7...@g...com>
Subject: Re: Ketchup - :)
From: XL <ikselk%gazeta.pl@gtempaccount.com>
Injection-Date: Mon, 21 Jul 2014 18:49:23 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:356637
Ukryj nagłówki

W dniu poniedziałek, 21 lipca 2014 19:27:17 UTC+2 użytkownik J.F. napisał:

> 22.8g cukru na 100g produktu.
> Toz to sam cukier jest ...

Tam jest napisane "cukier" (w domyśle: sacharoza) czy "węglowodany"? Chciałabym
bowiem przypomnieć, że (jako organy wegetatywne) pomidory to owoce i jak wszystkie
owoce zawierają sporo cukrów różnej maści (w tym fruktozę np), a poza tym taki
ketchup z reguły zawiera zagęstniki skrobiowe (skrobia to węglowodan).
Biorąc pod uwagę duże (bo prawie dwukrotne - o ile to w ogóle prawda, a jestem
sceptyczna, bo zamiast pomidorów nagminnie stosowany jest czerwony barwnik spożywczy
koszenila!) zagęszczenie produktu w stosunku do naturalnego składu świeżego owocu,
nie ma co podnosić alarmu z powodu ilości cukrów. Generalnie nie dowierzam
producentom. Skoro taki "święty" (producent żywności dla niemowląt!!!) jak Gerber,
miał wpadkę stulecia z mięsem MOM, to jak wierzyć innym? Absolutnie im nie wierzę,
nawet w dzień dobry! Robiłam ketchup, to sama najlepiej wiem, jak ma wyglądać taki
dwukrotnie zagęszczony przecier.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.07 masti
22.07 artustas
22.07 Jarosław Sokołowski
22.07 Anai
22.07 Qrczak
22.07 FEniks
22.07 Dawid
22.07 FEniks
22.07 Jarosław Sokołowski
22.07 Jarosław Sokołowski
22.07 FEniks
22.07 Jarosław Sokołowski
22.07 FEniks
22.07 Jarosław Sokołowski
22.07 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?