Data: 2003-09-07 21:25:58
Temat: Re: Kiedy jakie wino? i do czego?
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:bjg7b9$eqb$1@inews.gazeta.pl,
Andrzej <a...@n...gazeta.pl> a écrit:
> Użytkownik "Majszek" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bjd7cq$abu$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć kiedy należy podawać wino białe a
>> kiedy czerwone, wytrawne czy niewytrawne? Czy jest to zależne od
>> pory dnia czy od rodzaju dania do spożycia itp.
>> Serdecznie dziękuje i Pozdrawiam.
>>
>
> Od pewnego czsu (nawet we Francji) dopuszcza się i podaje wina
> czerwone wytrawne także do ryb
Pinot i inne alzackie, na przyklad
, choć ja uwazam że wszystko co
> napisano o podawaniu różnych rodzajów win do różnych potraw jest
> bardzo słuszne , wszakże z jednym zastrzeżeniem - każde wino jest
> dobre, nawet białe - pod warunkiem żeby było czerwone wytrawne:)))
Czrwone wytrawne (dobre) ma czasami zupelnie kolor bialego :-)
Ewcia
--
Niesz !
|