Data: 2004-04-02 11:57:40
Temat: Re: Kiedy piec mazurek?
Od: "batory" <b...@w...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ojola" <ojola@_NOSPAM_Tenbit.pl> napisał w wiadomości
news:c4jist$h8g$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik ZygZag napisał:
> > "batory" <b...@w...poczta.onet.pl> napisał
> >
> >
> >
> >>Ciasto czyli tak zwane spody do mazurków powinno się piec 2 tygodnie
przed
> >>świętami, polewę i przybranie - w przedświąteczną sobotę. Oczywiście mam
> >
> > na
> >
> >>myśli spody klasyczne z gotowanymi żółtkami.
> >
> > a jeśli chodzi o czas tych "mniej klasycznych"..to ..??
> >
No to nie wiem, z ciast umiem robić wyłącznie mazurki (a propos to ciasto
jest prawie jak kruche tyle, że oprócz całych jajek daje się żółtka
ugotowane i przetarte przez sitko) oraz racuchy
Pozdrówka - A.
|