Data: 2007-11-02 13:27:35
Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"gruby" <d...@g...pl> wrote in message
news:cybqtllt7wvg.1nr4yw5p056vu$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 2 Nov 2007 12:56:20 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>> "Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
>> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>>ma
>>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>>
>>> Jaksa
>>
>> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
>
> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
> cebuli przyspieszy psucie..
nie.
|