Data: 2002-10-01 15:25:53
Temat: Re: Kluski śląskie
Od: "DanaB" <d...@n...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gośka z Lublina" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:anbt9m$40e$2@news.tpi.pl...
> Gotuję ziemniaki, przeciskam przez praskę, uklepuję np w miseczce. Wyjmuję
> 1/4 ziemniaków i w to miejsce wsypuję mąkę ziemniaczaną. Do tego jajko
> surowe i sól. Zagniatam razem z wcześniej odłożonymi ziemniakami. Robię
> kulki z dołkiem i do wrzątku.
> Pozdr. - Gośka (Lublin)
>
Bardzo pilnuj gara, bo zbyt dlugo gotowane kluski zamieniaja sie w paskudne
ciapy. Wlasnie wczoraj odeszlam od garnka, zeby zapobiec mordolejstwu mojej
progenitury i w rezultacie do sosu dostali bardzo malownicza mase kluskowa.
Nie smieli narzekac.
--
DanaB
www.kuchnia.com.pl
"Och, gdyby ktoś chciał zjeść to co ugotuję..."
|