Data: 2003-09-02 15:17:47
Temat: Re: Kluski ziemniaczane z "dziurawego" garnka
Od: wiku <s...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krzyhoo wrote:
> Aby wykonac ta z pochodzenia czeska potrawe trzeba posiadac naczynie z
> wieloma otworzami w dnie o srednicy 1 cm.
to prawie dokladnie jest potrawa, ktorej przepisu szukalem przez lata i
w koncu niedawno ktos mi podpowiedzial na grupie, chodzi o kluski u mnie
w domu znane przecierakami (inne nazwy: kluski szare lub zielone)
z tym, ze do tych moich nie dodaje sie gotowanych ziemniakow, tylko same
surowe i nie trzeba dziurawic sprzetow, tylko sie po kawaleczku zsuwa
nozem z deski :)
i podobnie jak ty uwazam, ze odsmazane sa lepsze
a podawac trzeba koniecznie w towarzystwie podsmazanej kiszonej kapusty
z kminkiem :)
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
|