Data: 2007-11-12 12:25:08
Temat: Re: Knedle
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
wolim wrote:
> Chciałem zrobić knedle z truskawkami i jabłkami.
> Truskawki mam mrożone, więc się rozmrozi.
> Problem tylko z jabłkami. Czy wcześniej ich z lekka nie obgotować
> (zblanszować)? Czy wystarczy te kilka minut gotowania w środku kluski, żeby
> odpowiednio zmiękły?
>
Zblanszowane jabłka nie puszczą soku do środka knedla.
Jabłkom w cieście wystarcza parę minut, to i knedlom wystarczyć powinno.
One tak od razu przecież nie wypłyną. BTW, nigdy nie jadłam knedli z
jabłkami, napisz jak wyszły.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|