Data: 2002-03-05 10:24:47
Temat: Re: Knedliki?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de>
> > A tu sie nie zgadzam i glosze przewage ziemniakow :-)
> > Mozna je przyrzadzac na 1000 sposobow
> > zawieraja wiele cennych skladnikow
> > nie tucza, w przciewienstwie do knedlikow, ktore sa przeciez z maki [a
to
> > maka wlasnie zatrzymuje wode w naszym organizmie]
>
> możesz to rozwinąć, bo nie rozumiem.
> Waldek
>
> Jezeli 'grubasy' chcialyby wyeliminowac ze swojej diety make zwykla i
> zastapic ja maka ziemniaczana, to w szybkim czasie schudna.
> Ziemniaki, w przeciwienstwie do maki, wyciagaja wode z organizmu.
> Nie wiem dlaczego tak jest, ale jest na pewno.
> Kiedys lezalam na nefrologi, gdzie wlasnie stosowano ten sposob. Widzialam
> skutki na wlasne oczy.
> Bylam tam trzy miesiace.
> Przy diecie ziemniacznej nalezy bardzo ograniczyc spozywanie plynow.
>
> Sama ma doswiadczenia z dieta bezglutenowa [czyli absolutny zakaz
spozywania
> maki zwyklej pod jakakolwiek postacia; kasz tez].
> Jednak bardzo trudno normalnemu czlowiekowi zrezygnowac z codziennej
kromki
> zwyklego chleba.
> Barbara
no całkiem to tak nie jest. To co pogrubia, to są sosy (tłuszcz).
Polisacharydy raczej nie pogrubiają.
Waldek
Waldku, ja nie jestem technologiem zywnosci :-)
Sosy wcale nie musza pogrubiac, bo wcale nie musza zawierac duzej ilosci
tluszczu.
Nie mowiac o tym, jakiego tluszczu uzywamy, sa poza tym sosy naturalne,
ktore powstaja w czasie gotowania, pieczenia, smazenia etc.
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|