Data: 2002-05-24 09:54:11
Temat: Re: Kochani! Pomożecie??? (P)
Od: "Grzesio Ostrowski" <e...@N...poczta.gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
AgataW <a...@g...com.pl> napisał(a):
> III pomysl
> Jagniecina marynowana w cytrynie
> 8 "cotes d'agneu" (zeberek ?)
> 2 zabki czosnku
> 2 lyzki oliwy
> 2 cytyny
> sol i pieprz
> 2 lyzki posiekanej natki pietruszki
>
> Posolic, popieprzyc jagnie. Polozyc na polmisku. Zrobic
> marynate - wycisnac sok z cytryny, dolac oliwe, czosnek posiekany
> nienajdrobniej i wrzucic w to mieso.....potrzymac w zimnie jakis
> czas......Nastepnie upiec na grillu.......
To biere!
Dam jeszcze rozmarynu i ciupinkę tymianku i zamiast jednej cytryny dam octu
balsamicznego, co?
Potem poleję tym sosem, co poniżej, co?
Będzie dobrze?
Podam to na sałatce z pomidorów, czerwonej cebuli i czarnych oliwek z
vigrettem na occie balsamicznym i do tego jako "ziemniaki" fetę owiniętą
cienko cukinią i podpieczoną, co?
Będzie dobrze?
> nie rozpropagowany sos z 2 pęczków natki, 2 główek czosnku,
> wody, oliwy, pieprzu , soli i dobrze podkwaszony octem. Ma to
> postać w lodówce i ma byc az geste od zieleniny. Slonawe i z lekka
> nuta octu. Bije na glowę inne sosy. Polewamy tym na talerzu
> mięso. Bulka wyjada się potem sos! ")
Dam ocet balsamiczny, co to marynaty i sałatki, co?
Będzie się chyba wszystko tym octem harminizowac, co?
pozdr,
nudny grzesio
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|