Data: 2007-09-24 15:54:45
Temat: Re: Kody kulinarne
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:13ffmms8u3s9a5c@corp.supernews.com...
> Dominik Jan Domin wrote:
>>> Sushi to taki rarytas?
>>
>>
>> Nie, to takie drogie paskudztwo, które je sie dla snobizmu.
>>
>> DJD
>
>
> To dopiero snobistyczna odpowiedz. Zareczam Cie, ze miliony ludzi na
> swiecie je sushi dlatego, ze im smakuje, albo wrecz uwielbiaja ten smak.
Ależ oczywiście.
I kolejne miliony jedza to coś, bo "jest modne".
To analogicznie ja ze spódniczkami mini. Niektóre panie je noszą, bo moga
pokazać swoje walory, a inne dlatego, że jest to modne, mimo, ze ich walory
raczej odstraszają wystając spod mini.
Jest moda na sushi i wiele osób je to dlatego, żeby byc "trendy" (czy jak to
się teraz określa). I to jest snobizm.
Z drugiej zaś strony: są proste, tradycyjne dania. Wiele osób je je, bo
tylko to zna. Wiel, bo to lubi. Ale tez pojawia się moda na "chłopskie
jadło". I jesli ktoś to wybiera, bo to jest modne, to jest to snobizm. Mimo,
ze jedzenie teoretycznie "z niższej półki".
Analogicznie z innymi daniami: bujlabez jako zupa biedoty z Marsylii to
zwykłe, sycące danie. Smaczne, nie zaprzeczam. Ale podawanie bujlabez w
Polsce, wyłącznie z drogich importowanych składników zahacza o snobizm.
DJD
|