Data: 2007-09-24 16:26:43
Temat: Re: Kody kulinarne
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett pisze:
> to bylo mozliwe. Czy takie podejscie do tradycyjnej kuchni jest czesto
> spotykane w Polsce?
Ja się z czymś takim na przykład nie spotkałam. Zdarza się, że ktoś chce
zrobić coś mniej tradycyjnego, żeby po prostu urozmaicić menu, ale nie
dlatego, że coś przynależy do prostactwa. U nas w Polsce już się zatarły
przecież różnice klasowe takie, jaki są w Anglii, są co najwyżej
różnice majątkowe, co niekoniecznie idzie w parze z elitarnością bądź
jej brakiem.
Nota bene, pamiętam dyskusję tu na grupie o tym, że czyjaś teściowa
podała na świąteczny obiad pierogi, co wydało się komuś, kto o tym
pisał, prostackie, pomimo faktu, że pierogi były naprawdę świetne i
niecodzienne. Moim zdaniem każda potrawa, o ile dobrze jest skomponowana
i podana, może być wykwintna :-).
Pozdrawiam
Ewa
|