Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!news.prz.edu.pl!lublin.pl!news.lublin.pl!not-for-mail
From: Maciej Jastrzębski <p...@a...man.lublin.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kody kulinarne
Date: Mon, 24 Sep 2007 19:35:16 +0200
Organization: lubman
Lines: 44
Message-ID: <fd8sgk$d38$1@news.lublin.pl>
References: <fd7ttu$12h$1@inews.gazeta.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
<fd81aq$el4$1@inews.gazeta.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
<j...@4...com>
<1ce9lnn2vdljj$.dlg@iska.frompoznan>
<e...@4...com>
<1...@i...frompoznan>
<0...@4...com>
<q...@i...frompoznan> <fd8cca$ibv$1@news.onet.pl>
<4j0ts8lpf2ue$.dlg@iska.frompoznan>
<a...@4...com> <fd8kaq$bdp$1@news.onet.pl>
<1...@c...supernews.com> <fd8mj5$io2$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: apollo.man.lublin.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.lublin.pl 1190655316 13416 212.182.63.154 (24 Sep 2007 17:35:16 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 24 Sep 2007 17:35:16 +0000 (UTC)
User-Agent: KNode/0.10.5
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:302307
Ukryj nagłówki
Dominik Jan Domin wrote:
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
> wiadomości news:13ffmms8u3s9a5c@corp.supernews.com...
>> Dominik Jan Domin wrote:
>>>> Sushi to taki rarytas?
>>>
>>>
>>> Nie, to takie drogie paskudztwo, które je sie dla snobizmu.
>>>
>>> DJD
>>
>>
>> To dopiero snobistyczna odpowiedz. Zareczam Cie, ze miliony ludzi na
>> swiecie je sushi dlatego, ze im smakuje, albo wrecz uwielbiaja ten smak.
>
> Jest moda na sushi i wiele osób je to dlatego, żeby byc "trendy" (czy jak to
> się teraz określa). I to jest snobizm.
A czym jest snobowanie się na bycie ponad wszelkie mody i snobizmy?
Ach, och, jestem tak wyrafinowany, że nawet nie wiem, co to "trendy" i nie
będę jadł sushi, bo jeszcze mnie ktoś uzna za snoba. Każdy ma traki snobizm,
na jaki sobie zasłużył. ;)
>
> Z drugiej zaś strony: są proste, tradycyjne dania. Wiele osób je je, bo
> tylko to zna. Wiel, bo to lubi. Ale tez pojawia się moda na "chłopskie
> jadło". I jesli ktoś to wybiera, bo to jest modne, to jest to snobizm. Mimo,
> ze jedzenie teoretycznie "z niższej półki".
>
> Analogicznie z innymi daniami: bujlabez jako zupa biedoty z Marsylii to
> zwykłe, sycące danie. Smaczne, nie zaprzeczam. Ale podawanie bujlabez w
> Polsce, wyłącznie z drogich importowanych składników zahacza o snobizm.
No i fajnie - komuś to przeszkadza?
PS. Sprawdzenie, jak się pisze 'bouillabaisse' też byłoby snobizmem?
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}
|