Data: 2007-09-24 17:35:16
Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Maciej Jastrzębski <p...@a...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dominik Jan Domin wrote:
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
> wiadomości news:13ffmms8u3s9a5c@corp.supernews.com...
>> Dominik Jan Domin wrote:
>>>> Sushi to taki rarytas?
>>>
>>>
>>> Nie, to takie drogie paskudztwo, które je sie dla snobizmu.
>>>
>>> DJD
>>
>>
>> To dopiero snobistyczna odpowiedz. Zareczam Cie, ze miliony ludzi na
>> swiecie je sushi dlatego, ze im smakuje, albo wrecz uwielbiaja ten smak.
>
> Jest moda na sushi i wiele osób je to dlatego, żeby byc "trendy" (czy jak to
> się teraz określa). I to jest snobizm.
A czym jest snobowanie się na bycie ponad wszelkie mody i snobizmy?
Ach, och, jestem tak wyrafinowany, że nawet nie wiem, co to "trendy" i nie
będę jadł sushi, bo jeszcze mnie ktoś uzna za snoba. Każdy ma traki snobizm,
na jaki sobie zasłużył. ;)
>
> Z drugiej zaś strony: są proste, tradycyjne dania. Wiele osób je je, bo
> tylko to zna. Wiel, bo to lubi. Ale tez pojawia się moda na "chłopskie
> jadło". I jesli ktoś to wybiera, bo to jest modne, to jest to snobizm. Mimo,
> ze jedzenie teoretycznie "z niższej półki".
>
> Analogicznie z innymi daniami: bujlabez jako zupa biedoty z Marsylii to
> zwykłe, sycące danie. Smaczne, nie zaprzeczam. Ale podawanie bujlabez w
> Polsce, wyłącznie z drogich importowanych składników zahacza o snobizm.
No i fajnie - komuś to przeszkadza?
PS. Sprawdzenie, jak się pisze 'bouillabaisse' też byłoby snobizmem?
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}
|