Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.u
ni-stuttgart.de!news.belwue.de!news.n-ix.net!news2.arglkargh.de!news.mixmin.net
!proxad.net!feeder1-2.proxad.net!64.233.160.134.MISMATCH!postnews.google.com!ne
ws3.google.com!sn-xt-sjc-05!sn-xt-sjc-07!sn-post-sjc-01!supernews.com!corp.supe
rnews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kody kulinarne
Date: Mon, 24 Sep 2007 12:42:47 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <1...@c...supernews.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
References: <w...@n...gazeta.pl>
<1...@c...supernews.com>
<s...@4...com>
In-Reply-To: <s...@4...com>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 30
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:302344
Ukryj nagłówki
Krysia Thompson wrote:
>
> Poniewaz klasa srednia tu jest zalatana i zapracowana ma najwyzej
> w sumie czasu na grzanke z marmolada (pomaranczowa) i duzo
> herbaty. albo jakies muesli/platki jakies. I JUZ!
> Wielka Brytania nie jest podzielona ostro i wyraznie na klasy -
> to kraj, gdzie isntnnieje raczej swiadomosc klasy :P
U nas tez tak jest - wiekszosc ludzi lapie sniadanie w drodze, albo, jak
u nas w domu, jedza muesli z owocami. Lunch natomiast jest celebrowany,
ludzie czesto umawiaja sie na lunch, albo w sprawach zawodowych, albo
dla przyjemnosci. Wiekszosc restauracji jest otwarta w czasie lunchu, i
ponownie w czasie obiadu, zamykajac drzwi pomiedzy 2:30 a 5:30
>
> pierz, jak juz mowimy o dziwolagach jedzeniowych to:
W zeszlym miesiacu obserwowalismy Indian ze szczepu Makah i S'Klallam,
ktorzy co roku przeplywaja dosc dluga trase wzdluz Vancouver Island do
naszego brzegu, przesmyku San Juan de Fuca. To trwa kilka tygodni.
Codziennie rano druzyny zbieraja sie na tradycyjne witanie dnia i
grupowe sniadanie. Zwykle jest to pieczony losos ze smazonym chlebem. Te
lososie przygotowuje sie w specjalny sposob an patykach, ponizej link do
zdjec:
http://images.google.com/images?q=traditional+salmon
+bake&btnG=Search+Images&svnum=10&um=1&hl=en
Co kraj, to obyczaj. Moze ktos inny podrzuci zaobserwowane zwyczaje.
MB
|