« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-05 10:58:56
Temat: Kolacja dla obcokrajowcówWitam,
w sobote bede goscic u siebie rodzine z za wielkiej wody. Nie sa Polakami, ale
juz pare razy u nas byli. Przyjda oczywiscie na wyzerke :) Beda u mnie na
kolacji, ktora pewnie przedluzy sie do nocy. Planuje podac zimna plyte, plus
frankfuterki i salatki. Chce tez dodac sledzie i jajka faszerowane. Prosze o
jakies sugestie, co smacznego i naszego moge jeszcze podac?
Menu obiadowe nie wchodzi w gre - moja mama juz zarezerwowała barszcz czerwony,
rolady z kluskami slaskimi i 'modra' kapuste.
Dodam jeszcze, ze na deser planuje ciasta, np. brzoskwiniowiec/ szarlotka.
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-05 11:10:21
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówUżytkownik "Aggie" <y...@a...pl>
> w sobote bede goscic u siebie rodzine z za wielkiej wody. Nie sa
Polakami, ale
> juz pare razy u nas byli. Przyjda oczywiscie na wyzerke :) Beda u mnie
na
> kolacji, ktora pewnie przedluzy sie do nocy. Planuje podac zimna
plyte, plus
> frankfuterki
A z czego ta płyta i te fr...
> i salatki. Chce tez dodac sledzie i jajka faszerowane. Prosze o
> jakies sugestie, co smacznego i naszego moge jeszcze podac?
[...]
Otwórz na chybił trafił Polską Kuchnię.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-05 11:36:02
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców> A z czego ta płyta i te fr...
Zimna płyta: wedliny, sery, pomidorek, ogórek, grzybki, sledzik własnie, jajka
etc. Fr... to takie kiełbaski grzane, podawane na ciepło ;)
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-05 11:42:22
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówIn article <d2ts11$jss$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
> Użytkownik "Aggie" <y...@a...pl>
> > w sobote bede goscic u siebie rodzine z za wielkiej wody. Nie sa
> Polakami, ale
> > juz pare razy u nas byli. Przyjda oczywiscie na wyzerke :) Beda u mnie
> na
> > kolacji, ktora pewnie przedluzy sie do nocy. Planuje podac zimna
> plyte, plus
> > frankfuterki
>
> A z czego ta płyta i te fr...
Płyta pewnie z bakelitu. CD się nagrzewają w czasie odtwarzania.
>
> > i salatki. Chce tez dodac sledzie i jajka faszerowane. Prosze o
> > jakies sugestie, co smacznego i naszego moge jeszcze podac?
> [...]
>
> Otwórz na chybił trafił Polską Kuchnię.
Albo przegugluj naszą grupę. Temat był omawiany kilkakrotnie i
przynajmniej dwukrotnie gruntownie przedyskutowany. Jak już zapoznasz
się z tym, co było powiedziane i będziesz miała nadal wątpliwości wróć i
zadaj konkretne pytania.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-05 12:08:49
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówIn article <6...@n...onet.pl>,
"Aggie" <y...@a...pl> wrote:
> > A z czego ta płyta i te fr...
>
> Zimna płyta: wedliny, sery, pomidorek, ogórek, grzybki, sledzik własnie,
> jajka
> etc.
A gdzie tu płyta?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-05 12:11:20
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
> w sobote bede goscic u siebie rodzine z za wielkiej wody. Nie sa Polakami, ale
> juz pare razy u nas byli. Przyjda oczywiscie na wyzerke :) Beda u mnie na
> kolacji, ktora pewnie przedluzy sie do nocy. Planuje podac zimna plyte, plus
> frankfuterki i salatki. Chce tez dodac sledzie i jajka faszerowane. Prosze o
> jakies sugestie, co smacznego i naszego moge jeszcze podac?
polecam meduze i lornete :)
kto wie co to?
pzdr
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-05 12:16:22
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców> Albo przegugluj naszą grupę. Temat był omawiany kilkakrotnie i
> przynajmniej dwukrotnie gruntownie przedyskutowany. Jak już zapoznasz
> się z tym, co było powiedziane i będziesz miała nadal wątpliwości wróć i
> zadaj konkretne pytania.
>
> Władysław
Przeguglowałam, z ciekawych wypowiedzi, znalazłam tylko Twoją Władysławie,
jednak wiekszość to dania obiadowe, których ja chce uniknąć.
Szukam podpowiedzi na przystawki na zimno, coś naszego, smacznego i
niekoniecznie czasochłonnego.
pozdrawiam
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-05 12:20:43
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Uzytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisal w wiadomosci
news:d2tv0q$3uj$1@news.dialog.net.pl...
>
> > w sobote bede goscic u siebie rodzine z za wielkiej wody. Nie sa
Polakami, ale
> > juz pare razy u nas byli. Przyjda oczywiscie na wyzerke :) Beda u mnie
na
> > kolacji, ktora pewnie przedluzy sie do nocy. Planuje podac zimna plyte,
plus
> > frankfuterki i salatki. Chce tez dodac sledzie i jajka faszerowane.
Prosze o
> > jakies sugestie, co smacznego i naszego moge jeszcze podac?
>
> polecam meduze i lornete :)
>
> kto wie co to?
Kazde dziecko wie :P
ale faktycznie ladnie ugarniurowana galantynka dodala by kolorytu
taka z groszkiem kukurydza itp...z kurczakaz cieleciny albo i z ryby
jakowejs..
tyle ze po ostatnich doniesieniach róznych TV to nie wiem czy zelatyna
to nadaje sie do uzywania czy nie..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-05 12:34:34
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Uzytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisal w wiadomosci
news:d2tv0q$3uj$1@news.dialog.net.pl...
> polecam meduze i lornete :)
>
> kto wie co to?
Hehe, meduze starym zwyczajem przechodnia, bo zakaska jest obowiazkowa:)
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-05 12:52:59
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Użytkownik "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU
>
napisał w wiadomości news:d2u06i$tcl$1@news.lublin.pl...
>
> Uzytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisal w wiadomosci
> news:d2tv0q$3uj$1@news.dialog.net.pl...
> >
> > > w sobote bede goscic u siebie rodzine z za wielkiej wody. Nie sa
> Polakami, ale
> > > juz pare razy u nas byli. Przyjda oczywiscie na wyzerke :) Beda u mnie
> na
> > > kolacji, ktora pewnie przedluzy sie do nocy. Planuje podac zimna
plyte,
> plus
> > > frankfuterki i salatki. Chce tez dodac sledzie i jajka faszerowane.
> Prosze o
> > > jakies sugestie, co smacznego i naszego moge jeszcze podac?
> >
> > polecam meduze i lornete :)
> >
> > kto wie co to?
>
> Kazde dziecko wie :P
>
> ale faktycznie ladnie ugarniurowana galantynka dodala by kolorytu
> taka z groszkiem kukurydza itp...z kurczakaz cieleciny albo i z ryby
> jakowejs..
>
> tyle ze po ostatnich doniesieniach róznych TV to nie wiem czy zelatyna
> to nadaje sie do uzywania czy nie..
>
Jak ktoś ma wątpliwości to może użyć wieprzowej (żelatyny)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |