Data: 2002-01-25 11:07:29
Temat: Re: Konserwa & Bigos
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Madziar" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ortus$gl8$2@news.tpi.pl...
> Co sądzicie o możliwości produkcji domowym sposobem konserw w słoikach
typu
> twist wypełnionych mielonym na klopsa albo masą pasztetową na przykład.
Jak
> oceniacie trwałość takiego wyrobu (obróbka termiczna w garze, gotowanie
masy
> w słoiku) i niebezpieczeczeństwo rozwoju beztlenowców (jad kiełbasiany)
> Pawka
>
> A propos niedawnego postu o bigosie to ja gotuję go na łbie wieprzowym,
> pomieszanym z niewielką ilością wołowiny - ale nie lubię wołowiny bo jest
> dłłłługo twarda i włazi w zęby. Łeb jest natomiast dobrze wyważony jeśli
> chodzi o stosunek chudego i tłustego - jak na mój spaczony gust.
>
> Pawka
> ____
> PM
> <m...@p...onet.pl> or <m...@o...pl>
>
>
>
>
|