Data: 2001-09-26 18:07:17
Temat: Re: Konserwa & Bigos
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Madziar" <m...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 26, 2001 8:12 AM
Subject: Konserwa & Bigos
> Co sądzicie o możliwości produkcji domowym sposobem konserw w słoikach
typu
> twist wypełnionych mielonym na klopsa albo masą pasztetową na przykład.
Jak
> oceniacie trwałość takiego wyrobu (obróbka termiczna w garze, gotowanie
masy
> w słoiku) i niebezpieczeczeństwo rozwoju beztlenowców (jad kiełbasiany)
> Pawka
Jak najbardziej - jak kiebaska w sloiku sie sprawdza to pasztet i klops
tez - trzykrotne gotowanie a pozniej jednak przechowywanie w lodowce - jadam
to to od dziecinstwa i nigdy nie bylo zadnych sensacji -
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|