Data: 2001-09-26 06:12:14
Temat: Konserwa & Bigos
Od: "Madziar" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Co sądzicie o możliwości produkcji domowym sposobem konserw w słoikach typu
twist wypełnionych mielonym na klopsa albo masą pasztetową na przykład. Jak
oceniacie trwałość takiego wyrobu (obróbka termiczna w garze, gotowanie masy
w słoiku) i niebezpieczeczeństwo rozwoju beztlenowców (jad kiełbasiany)
Pawka
A propos niedawnego postu o bigosie to ja gotuję go na łbie wieprzowym,
pomieszanym z niewielką ilością wołowiny - ale nie lubię wołowiny bo jest
dłłłługo twarda i włazi w zęby. Łeb jest natomiast dobrze wyważony jeśli
chodzi o stosunek chudego i tłustego - jak na mój spaczony gust.
Pawka
____
PM
<m...@p...onet.pl> or <m...@o...pl>
|