Data: 2005-10-19 19:32:57
Temat: Re: Konserwanty?
Od: "Atunia " <a...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los <w...@o...pl> napisał(a):
> > Władysław, ale ty niedzisiejszy jesteś. Przecież to oczywiste - chodzi
> > o CHEMIĘ.
>
> Np. skrobię?
Ja stawiam na Tolk^Wchlorek sodu! To na pewno on winien, to jest ta CHEMIA.
A bardziej wracając do tematu - może jeszcze w jakiejś małej zapadłej dziurze
w piekarni robią chleb bez dodatków róznych, na naturalnym zakwasie. Ale
wątpię. Żeby utrzymać niezmienny poziom wyrobów, potrzebna jest duża wprawa.
Ładują dodatki wszędzie, na pewno pełno tego jest w chlebku z *marketów, mniej
zapewne w normalniejszych piekarniach. A jako lekturę mogę polecić
www.piekarnie.pl, tam jest trochę różnych artykułów, m. in. taki, w którym
jasno zostało napisane, jak to nam teraz dobrze, kromka chleba/bagietki
francuskiej ma mniej kalorii, kiedyś to była bardziej kaloryczna (i mniej
chemiczna).
Pozdrawiam
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|