Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kostka rosołowa, vegeta, margaryna itp. Re: Kostka rosołowa, vegeta, margaryna itp.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kostka rosołowa, vegeta, margaryna itp.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin2!goblin.stu.neva.ru!xlned.com!feeder5.xlned.com!feeder2.cambriu
musenet.nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.242.MISMATCH!nx01.iad01.newshosting.com
!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-0
2.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Kostka rosołowa, vegeta, margaryna itp.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <joj0b8$1p4a$1@news2.ipartners.pl> <joj0nu$2dn$3@inews.gazeta.pl>
<joj279$1pt4$1@news2.ipartners.pl> <joj3d2$2dn$4@inews.gazeta.pl>
<1jtzlakj4ld0f$.g025e3nqtvnc.dlg@40tude.net>
<joj8gc$1sl9$1@news2.ipartners.pl>
Date: Fri, 11 May 2012 19:52:30 +0200
Message-ID: <1...@4...net>
Lines: 22
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.252.123
X-Trace: 1336758756 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 1316 79.185.252.123:50002
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:346074
Ukryj nagłówki

Dnia Fri, 11 May 2012 16:42:19 +0200, gosmo napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1jtzlakj4ld0f$.g025e3nqtvnc.dlg@40tude.net...
>
>> Jeśli o sam glutaminian chodzi, to tzw "dobra kuchnia" od niego nie
>> stroni, w każdym razie nie stroni restrykcyjnie. Vide kuchnia chińska.
>
> To prawda, co do szkodliwości to nie ma chyba jednoznacznego potwierdzenia
> więc imo, można stosować, ale kupujemy kostkę która ma 3% tłuszczu i 0,1%
> mięsa kurzego. Gdzie tu sens i logika? Przecież to wcale nie wychodzi taniej
> w takich okolicznościach ;).

No ale kto mądry kupuje kostkę ZAMIAST mięsa? - przecież oczywiście OPRÓCZ
:-)

> Co do glutaminianu chodzi raczej o wzmocnienie
> dodanego sztucznego aromatu (podobnie zresztą robi to sól).


Soli mamy wszędzie nadmiar, nawet w chlebie - więc już lepiej wzmacniać
glutasolą...

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.05 Ikselka
11.05 Bbjk
11.05 Qrczak
11.05 medea
11.05 Paulinka
11.05 Ikselka
11.05 medea
11.05 Nixe
11.05 Nixe
11.05 Justyna Vicky S.
11.05 Aicha
12.05 TZ
12.05 TZ
12.05 Bbjk
12.05 Bbjk
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6