Data: 2007-03-23 12:55:25
Temat: Re: Kostka rybna
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote in message
news:eu0ih8$ga7$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eu0gei$hgc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Też problem - kupić włoszczyznę, w ostateczności bulion warzywny w
> > kostce i najtańszą rybę całą - kto chce słodkowodną, kto chce - morską -
> > rybę się czyści z łusek (choć wielu uzywa ich do gotowania wywaru,
> > patroszy
> > oraz obcina łeb i płetwy - wyciąga kręgosłup - te idą do wywaru, można
nie
> > wyciągać kręgosłupa - wtedy kroi się ryby na dzwonka. Po ugotowaniu
wywaru
> > warzywnego z łbami, płetwami i ewentualnie łuskami trzeba go przecedzić
> > przez bardzo drobny cedzak. Wlewa się go ponownie do garnka wkłada się
> > cząstki pomidorów i papryki oraz dzwonka ryb i ostożnie gotuje do ich
> > pełnej
> > gotowości spożywczej, ale nie do rozpadu - dzwonka wyjmujeny rozkładając
> > na
> > talerze - dodajemy wywar i zieleninę, kto lubi śmietanę...
>
> To nie jest wątek "jak ugotowac zupę rybną" tylko "gdzie kupić kostke
> rosołową rybną". Zauważasz różnicę?
>
> DJD
>
> PS. Bez papryki i pomidorów lepsze. Po cholere wszędzie wrzucac pomidory i
> paprykę?
Jadłeś? Zresztą - degustibus non disputandum.
|