Data: 2003-05-18 21:23:51
Temat: Re: Kotlety mielone
Od: i...@o...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>, co zrobić, żeby nie
> przyklejały się do patelni, czy to zależy od gatunku mięsa czy ja coś źle
> robię ?
>
> Sorry,ale dopiero dzis jestem wolna,wiec podpowiem:
1/ faktycznie moczenie rąk w wodzie jest rewelacyjne,ale tu tez chodzi o to,aby
je rownoczesnie nabierając z miski tak troche w tych rekach "uklepac",aby byly
bardziej scisliwe i potem obtaczac dopiero w bułce tartej
2/ zawsze dodawałam bułke tarta do srodka,ale wg tesciowej/chwała Jej za to/z
moczona byłka sa pulchniejsze,to sie sprawdziło
3/ wazne jest aby nie dawac za mało jajek i bułki,bo to one sklejaja cała
mase.Ja na 1/2 kg daje 1 duze jajko i 1 bułke moczona
4/ Jezeli sama miele mieso / a tak jest czesto/ to cebulke taz miele- sa
troche inne i bardziej scisliwe ,a wogole to patelnia i goracy tłuszcz na
poczatek,polecam przykryc pokrywa na kilka chwil.Oj narobiłas mi apetytu na te
mielone!!Pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|