Data: 2005-04-29 19:18:46
Temat: Re: Kożuch
Od: Czerska <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
MJ napisał(a):
> Po zaparzeniu herbaty w szklance na powierzchni wody tworzy się czarno-
> brązowy kożuch czegoś i po zebraniu tego łyżeczką widać na niej
> ciemno-brązową warstewkę. Czym jest ten kożuch i co zrobić, żeby on nie
> powstawał? Odpowiedzi typu, nie zaparzać herbaty i pić samą wodę lub pić
> piwo, kawę, soki, dolać kwasu solnego itp. niemile widziane.
>
> Z poważaniem
> MJ
>
>
Witam
u mnie też powstawał kiedyś taki osad!
zainwestowałam w filtr z aktywnym weglem i od tego czasu nie pojawieją
sie nieciekawe plamki w herbacie;) taki filtr można kupiś w marketach,
to wydatek rzedu 30-60 zł + raz na miesiąc(lub wiecej- zależy od ilosci
członków w rodzinie, czystości wody...) kupic wkład wymienny! naprawde
polecam taki filtr
--
Czerska gg4509506
"Jedyną rzeczą wartą życia, jest bezgranicznie
kochać istotę, która kocha nas bezgranicznie "
|