Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.wp.pl!not-for-mail
From: Maggie <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krakersowiec
Date: Mon, 22 Jan 2007 10:43:35 +0100
Organization: Wirtualna Polska S.A. http://www.wp.pl
Lines: 39
Sender: m...@8...160.121.2
Message-ID: <ep2108$27s$1@news.wp.pl>
References: <ep1vqu$olt$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 82.160.121.2
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.wp.pl 1169459016 2300 82.160.121.2 (22 Jan 2007 09:43:36 GMT)
X-Complaints-To: a...@w...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 22 Jan 2007 09:43:36 +0000 (UTC)
X-Organization-Notice: Organization line has been filtered
In-Reply-To: <ep1vqu$olt$1@news.onet.pl>
User-Agent: Thunderbird 1.5.0.9 (Windows/20061207)
X-Original-Organization: Wirtualna Polska S.A. http://www.wp.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:289092
Ukryj nagłówki
dippi napisał(a):
> Witam
> Robiłam wczoraj krakersowca (krakersy przekładane kremem
jak do karpatki),
> niestety coś poszło nie tak przy miksowaniu margaryny z
masą budyniową i
> składniki te zamiast się połączyć to są rozdwojone. Mimo
tego przełożyłam
> tym ciastka i to był błąd, bo wyczuwa się w smaku
margarynę. Jak myślicie -
> da się jakoś może przerobić tego nieudanego krakersowca,
np. zmiksować i
> upiec (czekoladą nie był już polewany - są same krakersy
i ten popsuty
> krem)? Macie jakieś pomysły?
>
> Pozdr
> Dippi
Poszło nie tak i po prostu zwarzyło Ci się. Powodem tego
możźe bbyć to, że składniki miały różne temperatury. Budyń
pewnie jeszcze letni a margaryna wyjęta prosto z lodówki i
klops gotowy...
Taki zwarzony krem można próbować uratować domiksowując
jeszcze coś, w zależności od przepisu może to być np. jajko,
margaryna, a w tym przypadku jeszcze dodatkowa (trochę)
porcja ugotowanego budyniu...
Ale skoro krakersy przełożone już kremem to nie wiem czy da
się coś z tym zrobić... Chyba że wydłubiesz krem i będziesz
kombinować z domiksowywaniem...
Albo co bardziej ryzykowne spróbuj zrobić z tego bajaderkę w
końcu w cukierniach bajaderki robi się z resztek, odpadów
produkcyjnych i starych ciastek, w końcu i tak jest zepsute,
więc spróbować można... Tylko do bajaderki to ja bym mąki
dodała i pogniotła herbatniki, ale to taka moja mała
sugestia, którą wcale się kierować nie musisz...
Pozdrawiam
|