Data: 2007-01-22 09:43:35
Temat: Re: Krakersowiec
Od: Maggie <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
dippi napisał(a):
> Witam
> Robiłam wczoraj krakersowca (krakersy przekładane kremem
jak do karpatki),
> niestety coś poszło nie tak przy miksowaniu margaryny z
masą budyniową i
> składniki te zamiast się połączyć to są rozdwojone. Mimo
tego przełożyłam
> tym ciastka i to był błąd, bo wyczuwa się w smaku
margarynę. Jak myślicie -
> da się jakoś może przerobić tego nieudanego krakersowca,
np. zmiksować i
> upiec (czekoladą nie był już polewany - są same krakersy
i ten popsuty
> krem)? Macie jakieś pomysły?
>
> Pozdr
> Dippi
Poszło nie tak i po prostu zwarzyło Ci się. Powodem tego
możźe bbyć to, że składniki miały różne temperatury. Budyń
pewnie jeszcze letni a margaryna wyjęta prosto z lodówki i
klops gotowy...
Taki zwarzony krem można próbować uratować domiksowując
jeszcze coś, w zależności od przepisu może to być np. jajko,
margaryna, a w tym przypadku jeszcze dodatkowa (trochę)
porcja ugotowanego budyniu...
Ale skoro krakersy przełożone już kremem to nie wiem czy da
się coś z tym zrobić... Chyba że wydłubiesz krem i będziesz
kombinować z domiksowywaniem...
Albo co bardziej ryzykowne spróbuj zrobić z tego bajaderkę w
końcu w cukierniach bajaderki robi się z resztek, odpadów
produkcyjnych i starych ciastek, w końcu i tak jest zepsute,
więc spróbować można... Tylko do bajaderki to ja bym mąki
dodała i pogniotła herbatniki, ale to taka moja mała
sugestia, którą wcale się kierować nie musisz...
Pozdrawiam
|