Data: 2001-08-03 07:18:02
Temat: Re: Krem/Balon w kuchni
Od: "Katarzyna Mikołajczyk" <K...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3B69B62F.5611259E@west.net...
>
> Albo takie miseczki z koronkowych ciastek migdalowych. Te ciastka
rozlewaja
> sie na blasze w czasie pieczenia, bulgoczac i tworzac dziurki. Zdejmuje
sie
> je z blachy gdy jeszcze gorace, i zawiesza na filizance odwroconej do gory
> dnem, lekko pomagajac palcami, zeby to ciastko, wielkosci malego nalesnika
> utworzylo koszyczek. Po wystygnieciu jest kompletnie sztywne. Wklada sie w
> nie kulki lodow czy musu czekoladowego, polewa sosem malinowym. Mniam.
Czy można prosić o przepis na te ciastka?
Kiedyś robiłam coś podobnego, ale wychodziło coś w rodzaju cienkiego wafla.
Były do tego specjalne okrągłe maszynki przypominające gofrownice, ale bez
dziurek.
Kasia
|