Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!peer01.iad.highwind
s-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media.com!nx01.iad01.new
shosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl
!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <i...@4...net>
Subject: Re: Krem budyniowy.
Date: Mon, 3 Mar 2014 08:51:37 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Lines: 35
Message-ID: <531434a3$0$2236$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: ip-93-154-212-85.free.aero2.net.pl
X-Trace: 1393833123 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2236 93.154.212.85:1075
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2560
X-Received-Body-CRC: 96613053
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:355059
Ukryj nagłówki
> który w MOJEJ wersji jest prawie bez roboty:
> Ugotować budyń z odpowiednią ilością cukru lecz dać trochę mniej
> mleka, włożyć do gorącego budyniu cukie waniliowy i masło, nieważne, czy
> twarde, czy nie. Wymieszac do roztopienia się masła. Przykryć, odstawić do
> wystudzenia, od czasu do czasu zamieszać łyżką tyle tylko, żeby masło
> tężejąc nie zebrało się na wierzchu w jedną taflę. Po wystygnięciu do
> temperatury pokojowej ubić chwilę na najwyższych obrotach. Gotowe :-)
>
> Zalety:
> - idealna masa do tortu
> - podstawa do innych mas
> - zero roboty
> - masa nigdy się nie zwarzy (chyba że masło kiepskie tzn z wodą i/lub
> olejem)
Nie roztapia się masła.
MIękkkie miksuje się z wystudzonym budyniem , ja używam końcuwki jak do
majonezu, z 2 nożykami, długo, dopiero jak jest istotnie miękkie i
jednolite, koncuwki jak do białek.
Wyłazi odrobine gorszy niż krem karpatkowy z torebki.
Ale popatsz jak weźmiesz 3 budynie albo 1 krem karpatkowy w proszku to cena
ta sama.
Dalej robisz prawie tak samo, a w budyniu będziesz mieć nieprawidłowe
(większe) stężenie konserwantuw i aromatuw (bo było mniej mleka), i śladowo
więcej roboty (otwierasz 3 torebki, dodajesz cukier). Ja wybieram więc
zwykle gotowy proszkowy krem.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' syntezator mowy GdakMini1_08
i program dietetyczny Ananas1_3d
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
|