Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krem budyniowy. Re: Krem budyniowy.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Krem budyniowy.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!feeder.erje.net!us.feeder.erje.net!usenet.b
lueworldhosting.com!feeder01.blueworldhosting.com!peer03.iad.highwinds-media.co
m!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media.com!nx02.iad01.newshosting.c
om!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a
-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Mon, 03 Mar 2014 17:57:38 +0100
From: FEniks <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.3.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krem budyniowy.
References: <i...@4...net>
<531434a3$0$2236$65785112@news.neostrada.pl>
<5314456d$0$2362$65785112@news.neostrada.pl>
<531470eb$0$2228$65785112@news.neostrada.pl>
In-Reply-To: <531470eb$0$2228$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 25
Message-ID: <5314b481$0$2228$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.10.184.93
X-Trace: 1393865858 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2228 83.10.184.93:1167
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2022
X-Received-Body-CRC: 3906402823
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:355066
Ukryj nagłówki

W dniu 2014-03-03 13:08, Stokrotka pisze:
>
>>> Ale popatsz jak weźmiesz 3 budynie albo 1 krem karpatkowy w proszku to
>>> cena ta sama.
>>> Dalej robisz prawie tak samo, a w budyniu będziesz mieć
>>> nieprawidłowe (większe) stężenie konserwantuw i aromatuw (bo było
>>> mniej mleka), i śladowo więcej roboty (otwierasz 3 torebki, dodajesz
>>> cukier). Ja wybieram więc zwykle gotowy proszkowy krem.
>>
>> Lepiej - o wiele mniej roboty, ponieważ budyń robi się samemu, nie z
>> torebki - trzeba rozbić jajko (a może nawet dwa), oddzielić białko od
>> żółtka, dodać cukier, mąkę, wymieszać, ugotować najpierw mleko, potem
>> całość... normalnie zgroza. ;-)
>>
> Jak weźmiesz samo żułtko, bez białka, to holesterol będzie niewyważony.

A wiesz, jak się zachwieje, kiedy do tego wszystkiego masło jeszcze
wmieszam? Strach się bać. ;)

> A bić białka to siądą w temperaturce i roboty więcej.

Z białek proponuję bezy, np. do dekoracji. :)

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.03 Stokrotka
03.03 Ikselka
03.03 FEniks
04.03 Anai
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Stokrotka
04.03 Stokrotka
04.03 Stokrotka
04.03 Stokrotka
04.03 Anai
04.03 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6