Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krem budyniowy. Re: Krem budyniowy.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Krem budyniowy.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin2!goblin.stu.neva.ru!feeder.erje.net!us.feeder.erje.net!usenet.b
lueworldhosting.com!feeder01.blueworldhosting.com!peer03.iad.highwinds-media.co
m!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media.com!nx02.iad01.newshosting.c
om!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a
-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <i...@4...net>
<531434a3$0$2236$65785112@news.neostrada.pl>
<5314456d$0$2362$65785112@news.neostrada.pl>
<531470eb$0$2228$65785112@news.neostrada.pl>
<5314b481$0$2228$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Krem budyniowy.
Date: Mon, 3 Mar 2014 20:56:33 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Lines: 34
Message-ID: <5314de8c$0$2365$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: ip-37-209-145-183.free.aero2.net.pl
X-Trace: 1393876621 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2365 37.209.145.183:1104
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2608
X-Received-Body-CRC: 866964349
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:355067
Ukryj nagłówki


>>>> Ale popatsz jak weźmiesz 3 budynie albo 1 krem karpatkowy w proszku to
>>>> cena ta sama.
>>>> Dalej robisz prawie tak samo, a w budyniu będziesz mieć nieprawidłowe
>>>> (większe) stężenie konserwantuw i aromatuw (bo było mniej mleka), i
>>>> śladowo więcej roboty (otwierasz 3 torebki, dodajesz cukier). Ja
>>>> wybieram więc zwykle gotowy proszkowy krem.
>>>
>>> Lepiej - o wiele mniej roboty, ponieważ budyń robi się samemu, nie z
>>> torebki - trzeba rozbić jajko (a może nawet dwa), oddzielić białko od
>>> żółtka, dodać cukier, mąkę, wymieszać, ugotować najpierw mleko, potem
>>> całość... normalnie zgroza. ;-)
>>>
>> Jak weźmiesz samo żułtko, bez białka, to holesterol będzie niewyważony.
>
> A wiesz, jak się zachwieje, kiedy do tego wszystkiego masło jeszcze
> wmieszam? Strach się bać. ;)
>
>> A bić białka to siądą w temperaturce i roboty więcej.
>
> Z białek proponuję bezy, np. do dekoracji. :)

Bezy nie pasują do karpatki.
A same, dobre, no ale robota i jednak będziesz jeść w praktyce osobno, a to
już robi się niezdrowe, tym bardziej że w samym cieście karpatkowym jest
bardzo dużo jaj.

--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' syntezator mowy GdakMini1_08
i program dietetyczny Ananas1_3d
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.03 Ikselka
03.03 FEniks
04.03 Anai
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Stokrotka
04.03 Stokrotka
04.03 Stokrotka
04.03 Stokrotka
04.03 Anai
04.03 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6